Buradasın
Paça çorbasının içine ne konur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paça çorbasının içine konan malzemeler, tarife göre değişiklik gösterebilir:
- Paça çorbası (dana paça ile yapılan) 15. Doğranmış paçalar ve kalan su, tencereye alınıp orta ateşte kaynatılır 1. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur 15. Unlu karışıma azar azar paça suyundan ilave edilerek ılıtılır, ardından limonlu-yumurtalı karışım eklenir 15. Ezilmiş sarımsak sirke ile karıştırılıp servis esnasında çorbaya eklenir 1.
- Lokanta usulü paça çorbası (dana dili ile yapılan) 2. Haşlanıp soğuyan dilin üzerindeki papillalı kısım soyulur ve alt kısmının eti kalır 2. Sadece etler didiklenir 2. Derin bir tencereye tereyağı koyup eritilir, un ilave edilip 1 dakika kavrulur 2. Üzerine bir su bardağı dili haşladıkları sudan ilave edilir 2. Aynı anda ılık su dökülür ve unun topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır 2. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilip bir-iki fokurdatılır 2.
Ayrıca, paça çorbasının üzerine tereyağı ve toz biber kızdırılarak eklenebilir 1.
Paça çorbası yaparken kullanılan malzemelerin güvenilir yerlerden temin edilmesi ve doğru şekilde temizlenmesi önemlidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: