Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu paça çorbası yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 kg kuzu paça 14;
- 15-20 su bardağı su 1;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı un 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 çay bardağı domatesli köy tarhanası 1;
- 3 diş sarımsak (üzeri için) 4;
- 3 yemek kaşığı sirke (üzeri için) 4;
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için) 4;
- Yarım çay kaşığı toz kırmızıbiber (üzeri için) 4;
- Yarım tatlı kaşığı pul biber (üzeri için) 4.
Yapılışı:
- Paçaları iyice yıkayıp kurulayın 14.
- Suyu tencereye alıp, paçaları ve tuzu ilave edin 14. 1,5 saat pişirin 1.
- Başka bir tencerede tereyağını eritip, unu karıştırarak kavurun 14.
- Üzerine azar azar paça suyundan ilave edin ve çırparak karıştırın 14.
- Daha sonra paçaları ve suyunu ekleyin 1.
- 1 diş ezilmiş sarımsağı ve kalan malzemeyi ilave edip, ağır ateşte 15 dakika pişirin 14.
- Üzeri için ezilmiş sarımsağı sirke ile karıştırın ve çorbanın üzerine gezdirin 14.
- Tereyağını tavaya alıp eritin 4. Toz kırmızıbiber ve pul biber katıp 1-2 karıştırın 4. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: