Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Organik kuru fasulye ile konvansiyonel kuru fasulye arasındaki bazı farklar:
- Üretim Yöntemi: Organik kuru fasulye, kimyasal gübre ve pestisit kullanılmadan yetiştirilir 24. Konvansiyonel kuru fasulye ise bu tür kimyasalların kullanıldığı yöntemlerle üretilir 4.
- Besin Değeri: Organik kuru fasulye, genellikle daha doğal bir tat ve besin değeri sunar 4.
- Çevre Dostu Üretim: Organik ürünler, çevre dostu bir üretim sürecine sahiptir 4.
- Verim: Organik tarım, verim kaybına neden olabilir 1.
Ayrıca, organik ürünlerin ekildiği arazilerin daha izole bölgelerde olması, toprak besin maddeleri açısından daha besleyici olması, daha az toprak işleme yapılması ve sulama için daha çok damla sulamanın kullanılması gibi yetiştiricilik yöntemleri de organik ürünlerin aroması, tadı, kokusu ve renginde farklara yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: