Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Operasyonel Ön Gereksinim Programı (OÖGP), bir önemli gıda güvenliği tehlikesini önlemek veya kabul edilebilir bir düzeye düşürmek amacıyla uygulanan, faaliyet kriteri ve ölçme veya gözlem sayesinde prosesin ve/veya ürünün etkili şekilde kontrolünün sağlandığı kontrol tedbiridir 13.
OÖGP, aşağıdaki durumlarda uygulanır:
- Hammaddenin belirli sıcaklıkta saklanması 3.
- Çapraz bulaşmayı önlemek için belirli işlem adımlarının uygulanması 3.
- Nem kontrolü ile mikrobiyal gelişimin sınırlandırılması 3.
OÖGP, kritik kontrol noktası (KKN) kadar kritik olmayan ancak belirli bir tehlikenin kontrolü için daha spesifik ve operasyonel düzeyde yönlendirilmesi gereken ön gereksinimlerdir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: