Buradasın
Ön soğutma uygulanmış çileklerde muhafaza ve raf ömrü süresince kalite değişimleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ön soğutma uygulanmış çileklerde muhafaza ve raf ömrü süresince kalite değişimleri şunlardır:
- Muhafaza Koşulları: Çilekler en iyi şekilde 0°C sıcaklıkta ve %90-95 oransal nemde depolanır 12. Bu koşullarda çilekler 7-10 gün kadar depolanabilir 1.
- Raf Ömrü: Ön soğutma yapılmamış çilekler, 0°C'de sadece 4 saat bekletilirse %40 oranında fire verir 4.
- Kalite Değişimleri: Depolama sırasında çileklerin ağırlığı azalır ve su kaybı meydana gelir 3. Ayrıca, çilekler buruşmaya başlar, renkleri kaybolur ve tatları bozulur 4.
- Modifiye Atmosferli Depolama: %15-20 CO2 ve %5-10 O2 içeren modifiye atmosfer, çileklerin raf ömrünü uzatır ve çürümeyi azaltır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: