Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek muhafaza ve depolama, besinlerin bozulmasını önlemek ve raf ömürlerini uzatmak için uygulanan yöntemleri ifade eder 135.
Bazı yiyecek muhafaza ve depolama yöntemleri:
- Dondurarak muhafaza 135. Gıdalar -18°C'nin altında dondurularak saklanır 35.
- Isıl işlemle muhafaza 235. Konserve ve pastörizasyon gibi yöntemlerle mikroorganizmalar öldürülür 235.
- Kurutma 135. Gıdalardaki su içeriği azaltılır, böylece dayanıklılık süresi uzatılır 35.
- Tuzlama ve salamura 2. Gıdaların dayanıklılığını artırmak ve bozulmasını engellemek için tuz kullanılır 2.
- Fermantasyon 12. Gıdalardaki organik asitler zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engeller 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: