Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çileklerde ön soğutma, kalite parametrelerini uzun süre korumak, ağırlık kaybını, mikroorganizma faaliyetlerini, enzim aktivitesini ve etilen oluşumunu azaltmak için önemlidir 12. Ayrıca, ön soğutma sayesinde su kaybı ve yaralanma etkisi en aza indirilir, solunum hızı yavaşlatılır 12.
Ön soğutma, çileklerin hasat sıcaklığından depolama sıcaklığına hızlı bir şekilde getirilmesini sağlar 12. Bu, özellikle hızlı bozulan tarımsal ürünler için büyük önem taşır 2. Çilek gibi yaz meyveleri hızla yaşlandıkları için marketlerdeki raf ömürleri diğer ürünlere göre daha kısadır 5. Bu nedenle, ön soğutma yapmak, ürünlerin pazara daha kaliteli ulaşmasını sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: