Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avantajları:
- Okyanus balıkları, omega-3 yağ asitleri ve selenyum gibi mineraller açısından zengindir 25.
- Doğal ortamda yetişen balıklar, genellikle daha az toksik madde içerir 1.
Dezavantajları:
- Endüstriyel üretim yapan fabrikalar, okyanusları ve su yollarını cıva ve diğer toksik maddelerle kirletebilir 1. Bu maddeler, büyük balıklarda birikebilir ve insan sağlığı için risk oluşturabilir 1.
- Çiftlik balıklarında, antibiyotik ve genetiği değiştirilmiş yem kullanımı gibi sağlık sorunları görülebilir 13.
Sağlıklı bir seçim için öneriler:
- Küçük balıkları tercih etmek, cıva ve toksik madde riskini azaltabilir 1.
- Sertifikalı balıkları seçmek, doğru avcılık yöntemleriyle yakalandığını ve çevre dostu olduğunu gösterir 12. Örneğin, Friend of the Sea ve Dolphin Safe sertifikaları 2.
Özellikle hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınların, cıva seviyesi yüksek balık tüketimine dikkat etmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: