Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 500 gram un, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke, bir tutam tuz 2.
- İç harcı için: 400 gram ceviz içi (isteğe bağlı olarak fındık veya fıstık da kullanılabilir) 2.
- Üzeri için: 250 gram tereyağı 2.
- Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su, birkaç damla limon suyu 2.
Baklava yapım aşamaları:
- Geniş bir yoğurma kabına unu alın ve ortasına havuz gibi açın 2.
- Süt, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya başlayın 2.
- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar su ilave edin 2.
- Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin 2.
- Dinlenen hamuru küçük bezeler haline getirin ve nişasta yardımıyla olabildiğince ince açın 2.
- İnce açılan yufkaları yağlanmış tepsiye tek tek serin 2.
- Her 3-4 kat yufka serildikten sonra üzerini cevizle kaplayın 2.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar edin 2.
- Son kat yufka serildikten sonra baklavayı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin 2.
- Dilimlenen baklavanın üzerine bolca eritilmiş tereyağı dökün 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin 2.
- Fırından çıkan baklavanın soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökün 2.
- Baklava şerbeti tamamen çekene kadar bekletin ve ardından servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: