Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklava dilimi yapımı için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun Hazırlanışı: 500 gram un, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke ve bir tutam tuz ile hamur yoğrulur 2. Hamurun kıvamı, ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak şekilde olmalıdır 2.
- Dinlendirme ve Bezelere Ayırma: Hamurun üzeri temiz bir bezle örtülerek yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakılır 2. Daha sonra hamur, küçük bezeler haline getirilir 2.
- Açma: Bezelerin her biri nişasta yardımıyla olabildiğince ince açılır 2. Geleneksel baklava ustaları, hamurun altından gazete okunacak kadar ince olmasını hedefler 2.
- İç Malzemenin Eklenmesi: İnce açılan yufkalar, yağlanmış tepsiye tek tek serilir ve her 3-4 kat yufka serildikten sonra üzeri cevizle kaplanır 2.
- Dilimleme: Baklava, keskin bir bıçak yardımıyla dilimlenir 3. Genellikle baklava, kare ya da baklava dilimi şeklinde kesilir 23.
- Pişirme ve Şerbetleme: Baklava, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirilir 2. Fırından çıkan baklava soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet dökülür 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: