Buradasın
Oc'lava baklava hamuru nasıl açılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklava kullanarak baklava hamuru açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamurun hazırlanması: Un, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke ve tuz yoğurma kabına alınarak yoğrulur 12. Hamurun kıvamı yumuşak ancak ele yapışmayacak şekilde olmalıdır 1.
- Bezelere ayırma: Yoğrulan hamur bezelere ayrılarak dinlendirilir 13.
- Açma işlemi: Dinlenen hamurlar nişasta yardımıyla incecik açılır 13. Yufkaların şeffaf hale gelmesi, baklavanın gevrek olması için önemlidir 1.
- Üst üste koyma: Açılan yufkalar üst üste konularak tepsiye yerleştirilir ve aralarına eritilmiş tereyağı sürülür 1.
- İç harcın eklenmesi: Her birkaç yufka katmanından sonra ceviz veya Antep fıstığı serpilir 1.
- Kesme ve pişirme: Baklava dilimleri klasik kare, baklava şekli veya üçgen şekilde kesilir 1. Üzerine bolca tereyağı gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: