Buradasın
Oklava ile hamur neden açılmaz?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Oklava ile hamurun açılmamasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun kıvamı: Hamurun çok sert veya çok yumuşak olması, açılmasını zorlaştırır 3. Kulak memesi kıvamından biraz daha sert olması idealdir 3.
- Oklavanın yanlış kullanımı: Oklavayı düz bir şekilde tutup aynı yönde ilerletmek, hamurun yuvarlak bir şekil almasını engeller 1. Oklavayı hamurun üstüne yan olarak koyup, hamuru hafifçe döndürerek açmak gerekir 14.
- Eğri oklava: Eğri veya düzgün olmayan bir oklava ile hamur açmak imkansızdır 2.
- Yetersiz unlama: Masa ve oklava yüzeylerinin yeterince unlanmaması, hamurun yapışmasına neden olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: