Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bazı yörelere ait yemekler:
- Adana: Adana Kebap, Analı kızlı (çorba), karakuş (tatlı) 1.
- Adıyaman: Çiğ köfte, içli köfte, basalla (ekşili köfte) 1.
- Aydın: Tarhana çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma 12.
- Giresun: Karalahana çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan püresi, mısır ekmeği, fasulye turşusu 12.
- Hatay: Belen tava, öcce, Kilis tava 3.
- Kayseri: Şebit (yağlama) 3.
- Diyarbakır: Duvaklı pilav 3.
- Ege ve Akdeniz: Zeytinyağlı enginar, kabak çiçeği dolması, börülce salatası 4.
- Karadeniz: Hamsi tava, hamsili pilav, mıhlama 4.
- Doğu ve Güneydoğu Anadolu: Kebap çeşitleri, çiğ köfte, içli köfte 4.
Türkiye'de hemen hemen her ilin kendine has bir yemeği veya tatlısı bulunmaktadır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: