• Buradasın

    Nevşehir simidi neden meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Nevşehir simidi, nohut unundan yapılması ve uzun süre bayatlamaması nedeniyle meşhurdur 12. Ayrıca, katkı maddesi kullanılmadan hazırlanan doğal nohut mayası ile yapılması da simidin özelliğidir 35.
    Bu simit, dikdörtgene yakın yuvarlak kenarlı bir hamur işi olup, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Nevşehir tahinli simidi nasıl yapılır?

    Nevşehir Tahinli Simidi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 paket instant maya - 150 gr tereyağı - 1 küçük su bardağı sıvı yağ - 1 küçük çay bardağı tahin - 2 tatlı kaşığı tuz - 4 yemek kaşığı şeker - 2 adet yumurta - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı su - Yaklaşık 7-8 bardak un (kontrollü kullanın) - Üzeri için; 4 yemek kaşığı pekmez, 10 yemek kaşığı su, susam Yapım Aşamaları: 1. Bir tencerenin içine sütü, suyu, tereyağı ve sıvı yağı koyup ocakta yaklaşık 2-3 dakika ısıtın, tereyağı tam erimemiş olmalı. 2. Ocaktan alıp; mayayı, şekeri, tuzu, tahini, yumurtasını ilave edip karıştırın. 3. Unu eleyerek ilave edip yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin, 5 dakika kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. 5. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun açıp ikiye katlayıp kıvırın. 6. Önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp tepsiye aralıklarla dizin. 7. 10 dakika tepside dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Nevşehir Tahinli Simidi'nin tarihsel geçmişinin 1700'lü yıllara dayandığı bilinmektedir.

    Nevşehir neyi ile meşhur tatlı?

    Nevşehir, kayısı tatlısı ile meşhur bir tatlıya sahiptir.