Nevşehir Tahinli Simidi yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 paket instant maya - 150 gr tereyağı - 1 küçük su bardağı sıvı yağ - 1 küçük çay bardağı tahin - 2 tatlı kaşığı tuz - 4 yemek kaşığı şeker - 2 adet yumurta - 1 su bardağı süt - 1 su bardağı su - Yaklaşık 7-8 bardak un (kontrollü kullanın) - Üzeri için; 4 yemek kaşığı pekmez, 10 yemek kaşığı su, susam Yapım Aşamaları: 1. Bir tencerenin içine sütü, suyu, tereyağı ve sıvı yağı koyup ocakta yaklaşık 2-3 dakika ısıtın, tereyağı tam erimemiş olmalı. 2. Ocaktan alıp; mayayı, şekeri, tuzu, tahini, yumurtasını ilave edip karıştırın. 3. Unu eleyerek ilave edip yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin, 5 dakika kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın. 5. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun açıp ikiye katlayıp kıvırın. 6. Önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp tepsiye aralıklarla dizin. 7. 10 dakika tepside dinlendirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Nevşehir Tahinli Simidi'nin tarihsel geçmişinin 1700'lü yıllara dayandığı bilinmektedir.