Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hazır krema ile profiterol yapılabilir. Profiterol yapımında genellikle pastacı kreması kullanılır, ancak hazır krema da bu amaç için uygundur 4.
Yapılış aşamaları:
- Kremanın hazırlanması: Süt, toz şeker, yumurta ve unu bir tencereye koyup kıvam alana kadar karıştırarak pişirin 34.
- Hamurun hazırlanması: Tereyağı ve suyu bir tencerede kaynatın, üzerine unu ekleyip karıştırarak pişirin 24. Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın 24.
- Pişirme: Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin 24.
- Doldurma ve soslama: Pişen profiterollerin içini hazırladığınız kremayla doldurun ve üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata veya hazır çikolata sosu dökün 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: