Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nefis Elmalı Turta Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 2 adet yumurta, 150 gram tereyağı, 4-5 su bardağı un, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı süt, 5 yemek kaşığı şeker 1.
- İç harcı için: 5 adet kırmızı elma, 8 yemek kaşığı şeker, 2 çay kaşığı tarçın, isteğe bağlı çekilmiş ceviz 1.
- Üzeri için: Pudra şekeri (piştikten sonra), yumurta sarısı 1.
Yapılış Aşamaları:
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın 1.
- Tereyağı, yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın 1.
- Unlu karışımı ilave edip bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ve dinlendirmeye bırakın 1.
- Elmaları rendeleyin ve baharat ile şekerle birlikte kavurun, cevizi ekleyin ve harcı soğumaya bırakın 1.
- Hamurun 2/3'ünü açıp tart kalıbınıza yerleştirin, üzerine harcı yayın 1.
- Kalan hamuru açıp şeritler kesin ve kafes şeklinde üzerine yerleştirin, yumurta sarısı sürün 1.
- 180 derece fırında kontrollü pişirin ve pudra şekeri dökerek servis edin 1.
Alternatif bir tarif için Kevserin Mutfağı sitesinde yer alan elmalı turta tarifini de inceleyebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: