• Buradasın

    Mor havuçtan ekmek nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mor havuçlu ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 tatlı kaşığı tuz 15;
    • 1,5 yemek kaşığı şeker 15;
    • 1 paket kuru maya 15;
    • 1/2 su bardağı su 15;
    • 1/2 su bardağı süt 15;
    • 1 adet mor havuç 15;
    • 3 su bardağı un 15;
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ 15;
    • 1 tatlı kaşığı haşhaş 15.
    Yapılışı:
    1. Mor havucu rendeleyip bir tencereye koyun, üzerine su ve sütü ekleyip rengi çıkana kadar 5 dakika kaynatın 15.
    2. Kaynadıktan sonra süzün ve suyunu bir kaba alın 15.
    3. Kaba mayayı ve şekeri koyup karıştırın 15.
    4. Daha sonra yağı, tuzu ve unu ekleyip hamuru güzelce yoğurun, sert olmamasına dikkat edin 15.
    5. Hamuru 2 saat dinlenmeye bırakın 15.
    6. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup içindeki havayı alın ve şekil verin 15.
    7. Şekil verdikten sonra yarım saat daha dinlendirin 15.
    8. Mayalanan hamurun yüzüne su sürüp haşhaş dökün ve bir tane çizik atın 15.
    9. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve içine ısıya dayanıklı bir kapla su koyun 15.
    10. Kızarana kadar pişirin 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mor ekmek hangi undan yapılır?

    Mor ekmek, buğday unu veya tam buğday unu kullanılarak yapılır.

    Mor ekmek sağlıklı mı?

    Mor ekmek, sağlıklı bir besin olarak kabul edilebilir. Mor ekmeğe rengini veren antosiyanin maddesi, kırmızı ve mor meyve sebzelerde bulunan doğal bir pigment olup, güçlü bir antioksidandır. Ayrıca, mor ekmeğin diyabet ve tansiyon gibi kronik hastalıklara sahip bireylerin sağlığını dengeleyebileceği düşünülmektedir. Ancak, mor ekmeğin kilo alımına neden olabileceğini unutmamak gerekir, çünkü unlu bir mamuldür.

    Mor ekmeğin içine ne konur?

    Mor ekmeğin içine mor meyve ve sebzelerin suyu konur. Ayrıca, mor ekmek yapımında buğday unu, ekşi maya, tuz ve şeker de kullanılır.

    Havuçla en güzel ne yapılır?

    Havuçla yapılabilecek en güzel yemeklerden bazıları şunlardır: 1. Havuçlu Kek: Hafifliği ve lezzetiyle sevilen, ceviz, tarçın ve krema ile tatlandırılan bir tariftir. 2. Havuç Çorbası: Süt ve un ile hazırlanan, kış aylarında bağışıklığı güçlendiren bir çorba tarifidir. 3. Havuçlu Pilav: Tavuk tariflerinin yanında sunulabilecek, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemektir. 4. Havuç Tarator: Yoğurt, sarımsak ve maydanozla hazırlanan, yemeklerin yanında meze olarak sunulan bir tariftir. 5. Üç Renkli İrmik Tatlısı: Havuçlu ve diğer renklerde katmanlarla hazırlanan, sütlü ve lezzetli bir tatlıdır.