Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mor havuçlu ekmek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı tuz 15;
- 1,5 yemek kaşığı şeker 15;
- 1 paket kuru maya 15;
- 1/2 su bardağı su 15;
- 1/2 su bardağı süt 15;
- 1 adet mor havuç 15;
- 3 su bardağı un 15;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 15;
- 1 tatlı kaşığı haşhaş 15.
Yapılışı:
- Mor havucu rendeleyip bir tencereye koyun, üzerine su ve sütü ekleyip rengi çıkana kadar 5 dakika kaynatın 15.
- Kaynadıktan sonra süzün ve suyunu bir kaba alın 15.
- Kaba mayayı ve şekeri koyup karıştırın 15.
- Daha sonra yağı, tuzu ve unu ekleyip hamuru güzelce yoğurun, sert olmamasına dikkat edin 15.
- Hamuru 2 saat dinlenmeye bırakın 15.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup içindeki havayı alın ve şekil verin 15.
- Şekil verdikten sonra yarım saat daha dinlendirin 15.
- Mayalanan hamurun yüzüne su sürüp haşhaş dökün ve bir tane çizik atın 15.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve içine ısıya dayanıklı bir kapla su koyun 15.
- Kızarana kadar pişirin 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: