Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mochi tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3/4 su bardağı pirinç unu 14;
- 1/4 su bardağı pudra şekeri 14;
- 1/2 su bardağı mısır nişastası 14;
- 3/4 su bardağı su 14;
- istenilen renk bir gıda boyası (arzuya göre doğal renklendiriciler de kullanılabilir) 14;
- içi için seçeceğiniz türde bir dondurma (dilerseniz dondurma yerine çikolata kaplı çilek gibi farklı meyveleri, ezmeleri de değerlendirebilir, dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz) 14.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına pirinç unu, pudra şekeri ve mısır nişastasını aktarıp karıştırın 14.
- Üzerine azar azar suyu ilave edip güzelce karıştırın 14.
- Tüm malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra 5-10 dakika dinlenmeye bırakın 14.
- O dinlenirken bir tencerede su kaynatın 14.
- Su kaynamaya başlayınca tencerenin üzerine uygun bir elek koyun 14.
- Dinlendirdiğiniz hamuru küçük bir kaseye aktarıp tencerenin üzerindeki eleğin üzerine koyun ve tencerenin kapağını kapatıp hamuru 15 dakika kadar buharda pişirin 14.
- Gıda boyası kullanacaksanız hamuru tezgaha alıp tam soğumasına izin vermeden birkaç damla gıda boyası ekleyip yoğurun 14.
- Hamuru güzelce açıp dilediğiniz şekillerde parçalara ayırın 14.
- Her bir hamur parçasının içine birer kaşık dondurma ya da istediğiniz başka bir lezzetten koyup hamuru dikkatlice kapatarak mochi'lerinizi hazırlayabilirsiniz 14.
Mochi tatlısı, hazırlanması biraz zahmetli olmakla beraber hem renkli görüntüsü hem de farklı aromalarıyla oldukça ilgi çekici bir tatlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: