Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mochi tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı yapışkan pirinç unu (mochiko) 2;
- 1 su bardağı su 2;
- 1/4 su bardağı şeker 2;
- Mısır nişastası (tezgahı serpmek için) 2;
- İsteğe bağlı dolgu malzemeleri (örneğin, anko - tatlı kırmızı fasulye ezmesi, meyve dilimleri, dondurma) 2.
Yapılışı:
- Büyük bir karıştırma kabında yapışkan pirinç unu ve şekeri karıştırın 2.
- Üzerine suyu ekleyerek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın 2.
- Mochi karışımını mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba dökün 2.
- Kabı mikrodalga fırında 2 dakika pişirin, ardından karışımı çıkarıp iyice karıştırın 2.
- Bu işlemi karışım yapışkan ve yarı saydam hale gelene kadar, 1 dakika aralıklarla tekrarlayın (toplamda yaklaşık 5-7 dakika) 2.
- Tezgahınızı bol miktarda mısır nişastası ile kaplayın 2.
- Mochi karışımını tezgaha dökün ve ellerinizi de nişastaya bulayarak mochi hamurunu yoğurmaya başlayın 2.
- Mochi hamurunu küçük parçalara ayırın ve her bir parçayı avuç içinde yuvarlayarak düzleştirin 2.
- Eğer dolgu malzemesi kullanacaksanız, her bir mochi parçasının ortasına dolgu malzemesini koyun ve hamuru dikkatlice kapatarak top şekline getirin 2.
- Mochi toplarını bir servis tabağına dizin ve isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha mısır nişastası serpin 2.
Mochi, taze ve çiğnenebilir haldeyken servis edilmeye hazırdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: