Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mochi hamurunu açmak için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması: Pirinç unu, nişasta, pudra şekeri ve azar azar eklenen su ile karışım hazırlanır 13.
- Tavada Pişirme: Karışım tavaya aktarılıp, hamur toparlanana kadar kavrulur 1.
- Hamurun Soğutulması: Hamur, üzerine nişasta serpilerek düz bir zemine alınır ve biraz soğutulur 3.
- Açma: Soğuyan hamur, nişasta serpilmiş yüzeyde oklava yardımıyla açılır 4.
- Püf Noktası: Hamurun yapışmaması için çalışma yüzeyine ve ele bolca nişasta serpilmelidir 14. Fazla nişasta temizlenmelidir, aksi halde mochi fazla kuru olabilir 1.
Mochi hamuru açarken zorlanırsanız, pirinç unundan yardım alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: