• Buradasın

    Mochi kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming bamboo basket holds soft, translucent mochi dough over a bubbling pot, with a Turkish home cook in a cozy kitchen smiling as they check its sticky texture.
    Mochi hamurunun pişirme süresi, kullanılan yönteme göre değişiklik gösterir:
    • Buharda pişirme: Mochi hamuru, bir elek yardımıyla tencerenin üzerine yerleştirilip, kapak kapatıldıktan sonra yaklaşık 15 dakika buharda pişirilir 12.
    • Mikrodalga fırın: Hamur, mikrodalgada ilk olarak 1 dakika pişirilir, ardından karıştırılır ve tekrar 1 dakika pişirilir 35. Bu işlem, hamur yapışkan bir kıvam alana kadar tekrarlanabilir 5.
    Toplam hazırlık ve pişirme süresi ise yaklaşık 20 dakika sürer 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mochi yapımı zor mu?

    Mochi yapımı, özellikle geleneksel yöntemlerle yapıldığında zor olabilir. Modern tariflerde ise mochi, mochi unuyla yapılır ve bu un, "glutinous rice flour" (yapışkan pirinç unu) adı verilen bir malzeme ile hazırlanır. Genel olarak, mochi yapımı için gerekli malzemelerin temini ve doğru tekniklerin uygulanması durumunda, evde mochi yapmak zor değildir.

    Mochi tatlısı nasıl yapılır?

    Mochi tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 3/4 su bardağı pirinç unu; 1/4 su bardağı pudra şekeri; 1/2 su bardağı mısır nişastası; 3/4 su bardağı su; istenilen renk bir gıda boyası (arzuya göre doğal renklendiriciler de kullanılabilir); içi için seçeceğiniz türde bir dondurma (dilerseniz dondurma yerine çikolata kaplı çilek gibi farklı meyveleri, ezmeleri de değerlendirebilir, dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz). Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına pirinç unu, pudra şekeri ve mısır nişastasını aktarıp karıştırın. 2. Üzerine azar azar suyu ilave edip güzelce karıştırın. 3. Tüm malzemeler güzelce harmanlandıktan sonra 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. 4. O dinlenirken bir tencerede su kaynatın. 5. Su kaynamaya başlayınca tencerenin üzerine uygun bir elek koyun. 6. Dinlendirdiğiniz hamuru küçük bir kaseye aktarıp tencerenin üzerindeki eleğin üzerine koyun ve tencerenin kapağını kapatıp hamuru 15 dakika kadar buharda pişirin. 7. Gıda boyası kullanacaksanız hamuru tezgaha alıp tam soğumasına izin vermeden birkaç damla gıda boyası ekleyip yoğurun. 8. Hamuru güzelce açıp dilediğiniz şekillerde parçalara ayırın. 9. Her bir hamur parçasının içine birer kaşık dondurma ya da istediğiniz başka bir lezzetten koyup hamuru dikkatlice kapatarak mochi'lerinizi hazırlayabilirsiniz. Mochi tatlısı, hazırlanması biraz zahmetli olmakla beraber hem renkli görüntüsü hem de farklı aromalarıyla oldukça ilgi çekici bir tatlıdır.