Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Milföyden pide yapımı için gerekli malzemeler:
- 3 adet milföy hamuru 13;
- 1/2 çay bardağı un (tezgahı unlamak için) 13;
- İç harcı için: 200 gram dana kıyma, 2 adet domates, 3 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tutam taze nane 13;
- Üzeri için: 3 adet yumurta, 1 adet yumurta sarısı, 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri 13.
Yapılışı:
- Mutfak robotunun içine kıyma, domates, biber, soğan, tuz, karabiber ve taze naneyi ekleyip birbirine karışana kadar robottan geçirin 13.
- Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurunu unlanmış tezgaha serin 13. Enine ve boyuna hafifçe oklava yardımıyla açın, hamuru çok inceltmemeye özen gösterin 13.
- Kıymalı harcı, milföy hamurun kenarları 2 parmak boşluk olacak şekilde yayın 13.
- Kenarları içe doğru kıvırın ve uçlarını birleştirip pide şeklini verin 13.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yaptığınız pideleri koyun 13. Kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün 13.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarlar kızarana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin 13.
- Kenarları kızaran pideleri fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı da ekleyip 5 dakika kadar daha fırınlayın ve fırından çıkarıp sıcak servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: