Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerekli malzemeler:
- 4 adet milföy yaprağı 1;
- 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1,5 su bardağı toz şeker 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 yemek kaşığı kakao 1;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata 1.
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlamak için şeker, su ve sütü tencereye alıp karıştırarak eritin 1. 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Oda sıcaklığına gelip yumuşayan milföy yapraklarını kare borcam içerisine alın 1. İki parçayı yan yana koyup ortalarından birleştirin 1. Ortasına cevizi ekleyin 1.
- Kalan iki adet yaprak milföyü de üzerine kapatıp kare kare kesin 1. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin 1.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında ağır ağır pişirin 1. Üzeri güzelce kızarınca fırından alın ve 5 dakika dinlendirin 1.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini ekleyin 1. Üzerine kakao ve pudra şekeri karışımı serpin 1. Çikolata parçacıklarıyla süsleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: