Midyeyi aratmayan bir pilav yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: yarım kilo iç midye; 2 su bardağı pirinç (önceden ıslatılmış); 2 adet rendelenmiş soğan; yarım çay bardağı zeytinyağı; bir buçuk tatlı kaşığı karabiber; 2 çay kaşığı şeker; yarım limon suyu; tuz; 4 su bardağı kaynar su. Yapılışı: 1. Tencereye yağ ve soğan alınır, kavrulur. 2. Önceden ıslatılan pirinç, nişastası çıkıncaya kadar yıkanır ve soğanların üstüne konulur, pirinçler de kavrulur. 3. Kavrulan pirinçlere midye, karabiber, tuz, şeker ve limon ilave edilir, 1-2 tur birbirlerine karışıncaya kadar çevrilir. 4. Üzerlerine 4 su bardağı kaynar su ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 5. Pişen midyeli pilav limonla servis edilir. Püf noktaları: Bol karabiber kullanmak, pilavın midye ile birlikte lezzetini artırır. Midyelerin iyice temizlendiğinden emin olunmalı, açılmamış veya kırılmış midyeler kullanılmamalıdır. Pirinci yıkarken nişastasını iyice arındırmak için birkaç kez soğuk suyla yıkayıp süzmek önerilir. Pilav piştikten sonra 10-15 dakika demlenmeye bırakmak, pirinç tanelerinin birbirinden ayrılmasını sağlar ve pilavın daha lezzetli olmasına yardımcı olur.