Buradasın
Meyveli mini tart nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meyveli mini tart yapımı için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 150 gram tereyağı veya margarin, yarım su bardağı toz şeker, 1 yumurta, 1 paket vanilya, 2,5 su bardağı un 13.
- Krema için: 500 mililitre süt, yarım su bardağı mısır nişastası, 1 kahve fincanı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kutu krem şanti 1.
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini bir kaba alıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun 13.
- Hamurun üzerini streç filmle örtüp yarım saat dolapta dinlendirin 13.
- Bir tencereye tereyağı, vanilya ve krem şanti hariç diğer krema malzemelerini alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 13.
- Krema koyulaşınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın 13.
- Krema biraz soğuyunca içine krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın 13.
- Soğuması için üzerini streç filmle örtüp dolaba kaldırın 13.
- Yarım saat dinlenen hamuru dolaptan alıp tart kalıplarına yerleştirin 13.
- Üzerine çatalla delikler açın ve 180 derece önceden ısınmış fansız fırında 16-17 dakika pişirin 13.
- Soğuyunca kalıplardan çıkarın, kremayı sıkma torbasına alıp tartların üzerine sıkın 13.
- En son meyvelerle üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve dolapta 1 saat dinlendirip servis edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: