Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı Meyveli Tart Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Tart Hamuru İçin: 150 gram soğuk tereyağı, 2 adet yumurta sarısı, 2 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı soğuk su, 1/4 çay kaşığı tuz 1.
- Pastacı Kreması İçin: 500 mililitre süt, 125 gram şeker, 50 gram un, 50 gram nişasta, 1 adet yumurta, 50 gram tereyağı, 50 mililitre krema, 1 paket vanilya 1.
- Üzeri İçin: 1 kase çilek, 1 kase frambuaz, 1 kase yaban mersini 1.
Yapılış Aşamaları:
- Pastacı Kremasını Hazırlayın: Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Ocağa alarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 2. Kaynayınca ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın 2.
- Tart Hamurunu Hazırlayın: Un, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotunda karıştırın 1. Küp küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyerek un ve yağ kırıntı kıvamı alana kadar karıştırın 1. Yumurta sarılarını soğuk su ile karıştırıp, mikserde azar azar ekleyerek hamur toparlanana kadar karıştırın 1. Hamuru sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin 1.
- Hamuru Açın: Dinlenen hamuru unladığınız tezgahta merdane yardımıyla açın 1. Tart kalıbını tereyağıyla yağlayın, hamuru kalıba yerleştirin 1. Kenarlarındaki fazlalıkları kesin ve çatalla ortasını delin 1.
- Pişirme: Kalıba ağırlık yapması için kalıp ölçüsünde kesilmiş bir pişirme kağıdı yerleştirip nohut taneleri dökün 1. Alt-üst 180 derece fırın ayarında 25 dakika pişirin 1. Nohutları ve pişirme kağıdını alıp 5 dakika daha pişirin 1.
- Soğutma ve Süsleme: Fırından çıkan tartı soğutun 1. Soğuduktan sonra iç kısmına pastacı kremasını sıkın ve dilediğiniz meyvelerle süsleyin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: