Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mereng yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzeme hazırlığı: Yumurta akları ve pudra şekeri gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir 13. Ayrıca, malzemelerin bulunduğu kap ve çırpıcıların temiz ve kuru olması önemlidir 23.
- Yumurta sarısı karışmamalı: Yumurta akını sarısından çok dikkatli bir şekilde ayırmak gerekir; bir damla bile yumurta sarısı karışmamalıdır 135.
- Kıvam kontrolü: Karışımın kremşanti kıvamını alması ve mikserin ucundan akmaması veya kabın ters çevrildiğinde dökülmemesi gerekir 23.
- Pişirme sıcaklığı: Fırın ısısı 80-100 derece arasında olmalı, 100 derecenin üzerine çıkmamalıdır 123.
- Pişirme süresi: Büyük merengler 1,5 saat, küçük merengler ise 1 saatten fazla pişirilmemelidir; fazla pişirme merenglerin renginin koyulaşmasına neden olur 123.
- Tepsiden ayırma: Merenglerin tepsiden kolayca ayrılması için yağlı kağıt kullanılabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: