Mereng (beze) yapmak için gerekli malzemeler: 4 adet yumurta akı; çeyrek çay kaşığı tuz; 1 su bardağı pudra şekeri. Yapılışı: 1. Yumurta aklarını geniş bir kaba alıp iyice çırpın. 2. Köpük kıvamına ulaştıktan sonra kontrollü bir şekilde pudra şekerini ilave edin ve mikseri çalıştırmaya devam edin. 3. Karışım kremaya yakın bir kıvama ulaştıktan sonra mikseri kapatın ve karışımı bir sıkma torbasına dökün. 4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı sıkma torbası ile aralarında boşluk olacak şekilde ve dilediğiniz boyutlarda sıkın. 5. 100 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık bir saat pişirin. 6. Piştikten sonra bir süre daha fırında beklettiğiniz merengleri oda sıcaklığına geldikten sonra servis için hazırlayabilirsiniz. Püf noktaları: Çırpma kabı ve çırpma teli kuru olmalıdır, çünkü nem merengin başarısını etkileyebilir. Yumurta beyazını ayırırken, içine hiçbir şekilde yumurta sarısının karışmamasına dikkat edilmelidir. Yumurta beyazı oda sıcaklığında olmalıdır; bu, merengin istenen kıvamda oluşmasına yardımcı olur. Şekeri yavaşça ve kaşık kaşık eklemek, merengin pürüzsüz ve istenen kıvamda olmasını sağlar. Kıvamını kontrol etmek için çırpmayı duraklattığınızda, çırpma telini dik olarak merenge batırıp çıkarın.