Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mereng (beze) yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurta akını bir çimdik tuzla birlikte çırpmaya başlayın 1.
- Köpürünce pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Kabı tamamen ters çevirdiğinizde karışım düşmüyorsa olmuş demektir 1.
- Karışımı sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın 1.
- 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin 1.
Püf noktaları:
- Kullanılacak kap kacağın temiz ve kuru olması önemlidir 5.
- Yumurtalar ne soğuk olacak ne de sıcak, oda sıcaklığında olmalıdır 5.
- Yumurta akını çırpma işlemi için cam kase tercih edilmelidir 5.
- Büyük boy merengler 1,5 saat, orta ve küçük boy merengler ise 1 saatten fazla pişirilmemelidir 5.
- Fırının derecesi 100 dereceyi geçmemelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: