Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mereng (beze) yapımı için gerekli malzemeler:
Hazırlanışı:
- Yumurta aklarını içine bir çimdik tuz atarak kar gibi katı kıvam elde edene kadar çırpın 1.
- İçine pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek yumurtalar ve pudra şekeri iyice karışana kadar çırpmaya devam edin 1.
- Karışımı sıkma torbası ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğiniz şekillerde sıkın 1.
- 120 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin 1.
- Isıyı 100 dereceye düşürüp 30 dakika daha pişirin 1.
- Isıyı sıfırlayıp kapağını açmadan soğuyana kadar bekleyin 1.
Alternatif tarif:
- Yumurta akını bir çimdik tuzla birlikte çırpmaya başlayın 2.
- Köpürünce pudra şekerini azar azar ekleyip çırpmaya devam edin 2.
- Kabı tamamen ters çevirdiğinizde karışım düşmüyorsa olmuş demektir 2.
- Sıkma torbasına alın ve fırın tepsisine aralıklı sıkın 2.
- 100 derecelik önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: