Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mereng (beze) yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yumurta aklarını geniş bir kaba alıp iyice çırpın 3.
- Köpük kıvamına ulaştıktan sonra kontrollü bir şekilde pudra şekerini ilave edin ve mikseri çalıştırmaya devam edin 3.
- Karışım kremaya yakın bir kıvama ulaştıktan sonra mikseri kapatın ve karışımı bir sıkma torbasına dökün 3.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve karışımı sıkma torbası ile aralarında boşluk olacak şekilde ve dilediğiniz boyutlarda sıkın 3.
- 100 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık bir saat pişirin 3.
- Piştikten sonra bir süre daha fırında beklettiğiniz merengleri oda sıcaklığına geldikten sonra servis için hazırlayabilirsiniz 3.
Püf noktaları:
- Çırpma kabı ve çırpma teli kuru olmalıdır, çünkü nem merengin başarısını etkileyebilir 5.
- Yumurta beyazını ayırırken, içine hiçbir şekilde yumurta sarısının karışmamasına dikkat edilmelidir 5.
- Yumurta beyazı oda sıcaklığında olmalıdır; bu, merengin istenen kıvamda oluşmasına yardımcı olur 5.
- Şekeri yavaşça ve kaşık kaşık eklemek, merengin pürüzsüz ve istenen kıvamda olmasını sağlar 5.
- Kıvamını kontrol etmek için çırpmayı duraklattığınızda, çırpma telini dik olarak merenge batırıp çıkarın 5. Telin ucu sabitse, mereng "sert zirveler" (stiff peaks) kıvamındadır; eğer uç yumuşaksa, "yumuşak zirveler" (soft peaks) kıvamındadır ve biraz daha çırpılması gerekebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: