Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Melanjör kullanarak çikolata yapımı beş ana aşamadan oluşur 1:
- Hammaddenin hazırlanması 13. Kakao yağı ve kakao likörü eritilir, formülasyona göre diğer bileşenler tartılır 13.
- Melanjörde karıştırma 13. Pudra şekeri, süt tozu, kakao likörü veya kakao tozu ve kakao yağının bir kısmı eklenerek karışım yapılır 1.
- Beş silindirde inceltme 13. Karışım, birbirine ters yönde dönen silindir taşlarından oluşan makinelerde toz haline gelene kadar işlenir 1.
- Konçlama 13. Toz haline gelen çikolata, tad, koku ve inceliğini artırmak için karıştırılır 1.
- Dinlendirme 1. Çikolata, pompalar aracılığıyla üretim hattına basılır ve kullanılmadan önce bir gün tanklarda dinlendirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: