Buradasın
Çikolatayı akışkan hale getirmek için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatayı akışkan hale getirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Benmari Usulü Eritme: Bir tencereye su koyup kaynatın, üzerine ısıya dayanıklı bir kase yerleştirin ve içine çikolatayı koyarak sık sık karıştırın 13.
- Mikrodalga Fırında Eritme: Çikolatayı mikrodalga fırında düşük güçte ve kısa aralıklarla ısıtın, her aralıkta çıkartıp karıştırarak homojen bir kıvam elde edene kadar devam edin 13.
- Sıvı Ekleyerek İnceltme: Eritilmiş çikolataya sıcak süt, krema veya tereyağı gibi sıvılar ekleyerek daha akışkan bir hale getirebilirsiniz 13.
Çikolata eritme işlemi sırasında çikolatanın yanmamasına özen gösterilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: