Tavuklu Meksika yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 2 adet tavuk göğsü - 2 adet pita ekmeği veya döner pidesi - 2 adet orta boy domates - 2 tatlı kaşığı domates püresi veya salça - 1 kahve fincanı un - Yarım su bardağı sıcak su - 1 tatlı kaşığı acı sos - 1 tatlı kaşığı soya sosu - 100 gram kaşar peyniri - 2 çorba kaşığı konserve mısır - Yarım çay bardağı sıvı yağ - Kırmızıbiber, nane, kekik, karabiber, tuz Yapılışı: 1. Tavuk etlerini yıkayıp jülyen doğrayın ve yapışmaz yüzeyli tavada kavurup ocaktan alın. 2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve geniş bir tavaya alın. 3. Üzerine sıvı yağ, un, sıcak su ve salçayı ekleyip, karıştırarak kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirin. 4. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp tavukları ve soya sosunu ekleyin, bütün malzemenin harmanlanması için karıştırın ve tavayı ocaktan alın. 5. Pita ekmeklerini ortadan kesin, dış yüzeylerini yağlayıp renkleri dönünceye kadar kızartın. 6. Kaşar peynirini küp küp doğrayıp pidelerin içine paylaştırın, üzerine mısır, acı sos ve kekik serpip açık şekilde önceden ısıtılmış fırına sürün, peynir eriyince fırından çıkartın. 7. İçlerine tavuklu karışımı pay ederek kapatıp, yanında arzu ettiğiniz garnitürlerle birlikte servis yapın.