• Buradasın

    Meksika'da hangi çorba içilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Meksika'da gazpacho ve caldo de res gibi çorbalar popülerdir 13.
    • Gazpacho: Domates, biber ve sirke gibi malzemelerle yapılan, soğuk servis edilen bir çorbadır 13.
    • Caldo de res: Etin çeşitli kısımlarından yapılan bir et suyu çorbasıdır, sakatatlar da bazen eklenir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Meksika usulü çorba nasıl yapılır?

    Meksika usulü çorba yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Meksika Fasulyeli Çorba Tarifi: Malzemeler: 250 gram dana veya kuzu kıyma, 2 adet soğan, 3 çorba kaşığı küp doğranmış domates konservesi, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 kutu konserve Meksika fasulyesi, 1 su bardağı haşlanmış mısır konservesi, 3 çorba kaşığı mısır unu, 2 litre su, tuz, karabiber, kekik, pulbiber. Yapılışı: 1. Tencereye aldığınız kıymayı, küp doğradığınız soğanı ve 3 çorba kaşığı küp doğranmış domatesi sıvı yağda 5 dakika soteleyin. 2. Fasulyeyi, mısırı ve mısır ununu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. 3. Ardından suyu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutun. 4. Ocaktan indirmeye yakın tuz, karabiber, kekik, pul biberi ekleyin. 5. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı serperek sıcak olarak servis yapın. 2. Aztek Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 adet kurutulmuş chili biber, 400 gram domates, 2 yemek kaşığı yağ, 3 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, 8 su bardağı tavuk suyu, 600 gr kuşbaşı tavuk göğsü, tuz, karabiber, 1 adet avokado, 50 gram eriyen peynir, servis için krema veya ekşi krema, tortilla cipsleri. Yapılışı: 1. Chili biberi ve domatesi blenderdan geçirin. 2. Yağı tencerede ısıtın ve sarımsak ve soğan renk alana kadar pişirin. 3. Domatesli sos ile karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirin. 4. Domatesli karışımı tencereye alarak 10-15 dakika pişirin. 5. Tavuk, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek tavuk pişene kadar pişirin. 6. Kaselerde içine avokado, peynir, tortilla ve ekşi krema koyarak servis edin.

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Meksika'nın en meşhur yemeği nedir?

    Taco, Meksika'nın en meşhur yemeklerinden biridir.

    Meksika'nın en meşhur çorbası nedir?

    Meksika'nın en meşhur çorbalarından biri "Menudo" olarak bilinir.

    Meksika mutfağında hangi baharatlar kullanılır?

    Meksika mutfağında sıkça kullanılan baharatlar şunlardır: 1. Chili tozu: Acı biberlerden yapılan, Meksika mutfağının temel baharatlarından biridir. 2. Kimyon: Yemeklere karakteristik bir tat ve aroma katar. 3. Kırmızı pul biber: Acıyı artıran bir baharattır. 4. Sarımsak tozu: Tatlı ve hafif baharatlı bir lezzet sunar. 5. Soğan tozu: Aroma ve tat katmak için kullanılır. 6. Kırmızı biber gevreği: Meksika yemeklerine acılık ve baharatlılık katar. Ayrıca, epazote, tarçın, karanfil ve anason gibi baharatlar da Meksika mutfağında yer alır.