Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meksika mutfağında sıkça kullanılan bazı baharatlar:
- Çili (acı biber) 125. Farklı formlarda (taze, kuru, öğütülmüş) ve çeşitlerde (jalapeno, habanero, chipotle vb.) kullanılır 15.
- Achiote (annatto) 125. Etlere, soslara ve pilavlara kırmızı renk ve hafif baharatlı bir tat verir 25.
- Chipotle 25. Füme jalapeno biberidir, tatlı ve dumanlı bir aroma katar 25.
- Pasilla 2. Büyük, kuru ve tatlı bir biber türüdür, özellikle mole soslarında kullanılır 2.
- Ancho 2. Dumanlı ve tatlı bir aromaya sahip olan ancho biberi, kırmızı biber salçalarında ve mole soslarında kullanılır 2.
- Guajillo 2. Orta derecede acı bir biber türüdür, kırmızı biber salçalarında ve marinelerde kullanılır 2.
- Piloncillo 25. Konik şekilli, koyu renkli ve doğal bir şeker türüdür, tatlılarda, içeceklerde ve soslarda kullanılır 25.
- Tarçın 5. Genellikle çubuk halinde, tatlı ve bazı tuzlu yemeklerde kullanılır 5.
- Kimyon 5. Sıcak ve dünyevi notalara sahiptir, salsa, et ve çorbaların hazırlanmasında kullanılır 5.
- Kişniş 5. Narin yaprakları ve limon kokusuyla her yerde bulunur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: