Meksika usulü çorba yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Meksika Fasulyeli Çorba Tarifi: Malzemeler: 250 gram dana veya kuzu kıyma, 2 adet soğan, 3 çorba kaşığı küp doğranmış domates konservesi, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 kutu konserve Meksika fasulyesi, 1 su bardağı haşlanmış mısır konservesi, 3 çorba kaşığı mısır unu, 2 litre su, tuz, karabiber, kekik, pulbiber. Yapılışı: 1. Tencereye aldığınız kıymayı, küp doğradığınız soğanı ve 3 çorba kaşığı küp doğranmış domatesi sıvı yağda 5 dakika soteleyin. 2. Fasulyeyi, mısırı ve mısır ununu ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun. 3. Ardından suyu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutun. 4. Ocaktan indirmeye yakın tuz, karabiber, kekik, pul biberi ekleyin. 5. Üzerine ince kıyılmış taze soğanı serperek sıcak olarak servis yapın. 2. Aztek Çorbası Tarifi: Malzemeler: 1 adet kurutulmuş chili biber, 400 gram domates, 2 yemek kaşığı yağ, 3 diş sarımsak, 1 orta boy soğan, 8 su bardağı tavuk suyu, 600 gr kuşbaşı tavuk göğsü, tuz, karabiber, 1 adet avokado, 50 gram eriyen peynir, servis için krema veya ekşi krema, tortilla cipsleri. Yapılışı: 1. Chili biberi ve domatesi blenderdan geçirin. 2. Yağı tencerede ısıtın ve sarımsak ve soğan renk alana kadar pişirin. 3. Domatesli sos ile karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçirin. 4. Domatesli karışımı tencereye alarak 10-15 dakika pişirin. 5. Tavuk, tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek tavuk pişene kadar pişirin. 6. Kaselerde içine avokado, peynir, tortilla ve ekşi krema koyarak servis edin.