Buradasın
Medovick pastanın kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Medovik pastasının kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre süt 1
- 1 su bardağı şeker 1
- 1/2 su bardağı un 1
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- 2 yemek kaşığı bal 1
Yapılışı:
- Bir tencerede süt, şeker ve unu karıştırarak pişirin 2. Koyu bir kıvam elde edene kadar devamlı karıştırın 3.
- Karışım soğuduktan sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin 3.
- Hazırladığınız kremayı soğuyan kek tabakalarının her birine sürün ve tabakaları üst üste yerleştirin 2.
- Artan hamurları ince parçalar halinde kırarak pastanın üzerini süsleyin 2.
- Pastayı buzdolabında birkaç saat dinlendirin 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: