Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayonez yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 35. Yumurta sarısı ve yağın oda sıcaklığında olması, mayonezin pürüzsüz ve homojen bir kıvam almasını sağlar 5.
- Yağın yavaş eklenmesi 5. Yağı çok ince ve damla damla eklerken sürekli çırpmak önemlidir 5. Bir seferde ya da bol bol ilave edilirse istenilen kıvam yakalanamaz 12.
- Yumurta sarısının taze olması 5. Taze yumurta sarısı, mayonezin lezzetini ve kıvamını doğrudan etkiler 5.
- Hardal kullanımı 12. Gerçek bir mayonez lezzeti için hardal kullanılması önerilir 12.
- Tuz ve baharatların en son eklenmesi 4. Tuz ve çeşniler, mayonezin kıvamını almadan önce eklenirse mayonezin pürüzsüzlüğü bozulabilir 4.
- Karıştırma yöntemi 12. El çırpıcısı ile yapılan mayonezler daha lezzetli ve kıvamlı olur 12. Ancak zaman kısıtlıysa elektronik çırpıcılar da kullanılabilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: