Buradasın
Mayonezi kıvamı nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mayonezi kıvamı ayarlamak için şu adımları izlemek gerekir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması: Yumurta sarısı ve sıvı yağın oda sıcaklığına gelmesi, mayonezin pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar 23.
- Yağın yavaş eklenmesi: Sıvı yağı çok ince bir şekilde ve damla damla eklerken, mikser ile sürekli çırpmak gerekir 23. Bu aşamada sabırlı olmak ve yağı çok hızlı eklememeye dikkat etmek önemlidir 2.
- Aşırı çırpmaktan kaçınmak: Yağ tamamen karışıp kıvam aldıktan sonra çırpmayı bırakmak gerekir, aksi takdirde mayonezin kıvamı bozulabilir 1.
- Kıvamı kontrol etmek: Mayonezin kıvamı koyu ise, bir veya iki damla soğuk su ekleyip tekrar çırparak kıvamını ayarlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: