12 ayda yenebilecek bazı balık türleri: Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, tekir, kefal, kırlangıç. Şubat: Kalkan, hamsi, izmarit, mezgit, sardalya, mersin, torik, gümüş, levrek, minekop. Mart: Kalkan, mezgit, gümüş, levrek, palamut, mercan. Nisan: Barbun, mercan. Mayıs: Gümüş, mezgit, mersin, levrek, mercan, kaya balığı. Haziran: Akya, kaya, orkinos, sardalya, çipura, levrek. Temmuz: Sardalya, sarıağız, orfoz, trança. Ağustos: Orkinos, sarıkanat, çipura, palamut. Eylül: Lüfer, kolyoz, barbun, çipura, uskumru. Ekim: Palamut, lüfer, kılıç, levrek, sardalya, orfoz. Kasım: Lüfer, tekir, torik, uskumru, sazan. Aralık: Uskumru, torik, hamsi. Balık tüketimi, sürdürülebilir avcılık ve sağlık açısından mevsimine göre yapılmalıdır.