Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
12 ayda yenebilecek bazı balık türleri:
- Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, tekir, kefal, kırlangıç 13.
- Şubat: Kalkan, hamsi, izmarit, mezgit, sardalya, mersin, torik, gümüş, levrek, minekop 12.
- Mart: Kalkan, mezgit, gümüş, levrek, palamut, mercan 12.
- Nisan: Barbun, mercan 12.
- Mayıs: Gümüş, mezgit, mersin, levrek, mercan, kaya balığı 3.
- Haziran: Akya, kaya, orkinos, sardalya, çipura, levrek 12.
- Temmuz: Sardalya, sarıağız, orfoz, trança 12.
- Ağustos: Orkinos, sarıkanat, çipura, palamut 12.
- Eylül: Lüfer, kolyoz, barbun, çipura, uskumru 12.
- Ekim: Palamut, lüfer, kılıç, levrek, sardalya, orfoz 12.
- Kasım: Lüfer, tekir, torik, uskumru, sazan 12.
- Aralık: Uskumru, torik, hamsi 12.
Balık tüketimi, sürdürülebilir avcılık ve sağlık açısından mevsimine göre yapılmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: