Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık tüketimi için en uygun aylar, balığın türüne göre değişiklik gösterir:
- Ocak: Uskumru, çipura, palamut, istavrit 12.
- Şubat: Kalkan balığı mevsimi başlar, ayrıca hamsi ve izmarit de yenir 23.
- Mart: Kefal, levrek ve yayın balığı lezzetlidir 23.
- Nisan: Kalkan, mercan, kılıç balığı bol miktarda bulunur 13.
- Mayıs: Levrek, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç ve iskorpit yenir 13.
- Haziran: Sardalya, mercan ve orfoz tercih edilebilir, ancak balık çeşitliliği azdır 23.
- Temmuz: Sardalya mevsimi başlar, ayrıca tekir ve barbunya da yenir 13.
- Ağustos: Palamut ve çingene palamudu sezonu açılır, sardalya ve sinarit de lezzetlidir 23.
- Eylül: Palamut büyümeye başlar, lüfer, kırlangıç ve sardalya yenir 13.
- Ekim: Lüfer, palamut, istavrit, kılıç, hamsi ve sardalya bollaşır 13.
- Kasım: Torik ve uskumru yenir, diğer balıklar eylül ve ekim ayındaki gibi lezzetini korur 13.
- Aralık: Tekir balığı boldur, hamsi ve çipuradan çeşitli yemekler yapılabilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: