Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık en çok şu aylarda yenir:
- Ocak: Uskumru, lüfer, palamut, istavrit, tekir, kefal, kırlangıç 14.
- Şubat: Kalkan, hamsi, izmarit, mezgit, sardalya, mersin, torik, gümüş, levrek, minekop, palamut, uskumru 12.
- Mart: Kalkan, levrek, mezgit, gümüş, palamut, mercan 12.
- Nisan: Kılıç balığı, mersin, barbun, lahos 1.
- Eylül: Palamut, lüfer, barbun, sardalya, çipura 23.
- Kasım: Torik, barbun, mercan, levrek, uskumru 12.
- Aralık: Hamsi, mercan, levrek 1.
Balık tüketimi, balık türlerinin üreme döngüleri ve denizlerdeki ekolojik dengeler gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: