Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maya çeşitleri şunlardır:
- Yaş Maya: Genellikle fırın ve pastanelerde kullanılır, ev kullanımı için de 42 gramlık küçük küpler halinde satılır 12. Buzdolabında 4 derecede saklanmalı ve dayanma süresi üretim tarihinden itibaren yaklaşık 3-4 haftadır 1.
- Aktif Kuru Maya: Yaş mayanın uzun süre dayanması için su yüzdesi azaltılarak, iri zerrecikler halinde kuru olarak paketlenmiş halidir 1. Serin ve kuru bir ortamda saklandığı müddetçe uzun süre kabartma özelliğini koruyabilir 2.
- Instant Maya: Kuru granül yapıdaki bu hızlı maya, suyla önceden karıştırmaya ve bekletmeye gerek olmadan doğrudan hamur kabına eklenir 12.
- Ekşi Maya: Ev ortamında oluşabilen ve canlılığını koruyabilen bir maya türüdür 23. Fermante olabilen ve büyüyüp çoğalabilen bir canlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: