Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Maya bakterileri, fermentasyon süreçlerinde önemli rol oynayan mikroorganizmalardır 3.
Bazı maya bakterileri türleri:
- Saccharomyces cerevisiae 13. Ekmek yapımında ve bira üretiminde kullanılır 3.
- Brettanomyces 3. Şarap yapımında kullanılır 3.
Özellikleri:
- Tek hücreli organizmalardır 12.
- Taksonomide Ascomycetes sınıfında incelenirler 1.
- Tomurcuklanma veya ikiye bölünme yoluyla eşeysiz, ayrıca gametlerin birleşmesiyle eşeyli olarak çoğalabilirler 12.
- pH değeri 3-7,5 arasında değişen ortamlarda metabolizmalarını sürdürebilirler 1.
- 3-47°C arasındaki sıcaklık derecelerinde gelişebilirler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: