• Buradasın

    Mantarlı kokoreç hangi mantardan yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mantarlı kokoreç, kültür mantarı veya istiridye mantarı ile yapılabilir 145.
    Kültür mantarı, yaygın olarak tercih edilir çünkü kolay bulunabilir ve ekonomiktir 1. Ancak, istiridye mantarı da kullanılabilir; bu mantarla yapılan kokoreç, daha koyu bir renge sahip olabilir 4.
    Ayrıca, kavrulmaya müsait herhangi bir mantar türü de kullanılabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantarla kokoreç nasıl pişirilir?

    Mantarla kokoreç pişirmek için gerekli malzemeler: 600 gram kültür mantarı; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 adet soğan; 1 adet kapya biber; 2 adet yeşil biber; 1 adet domates; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı kekik; 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tereyağı; 1 adet somun ekmek. Yapılışı: 1. Mantarları ayıklayıp küp küp doğrayın. 2. Soğanı, biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayın. 3. Tavaya zeytinyağı koyup tavayı iyice kızdırın. 4. Kızan tavaya soğanları alarak birkaç dakika kavurun. 5. İçerisine biberleri ekleyip 2-3 dakika da biberlerle kavurmaya devam edin. 6. Mantarları da tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. 7. Sonrasında domatesleri ilave edip baharatları ve tuzu koyun. 8. Hepsi karışana kadar birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. 9. Bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın. 10. Ekmeği çeyrek veya yarım dilimler halinde kesin. 11. Dilimleri ortasından bıçakla hafifçe aralayarak kesin, içini çıkarın ve tavadaki mantarların üzerine basın. 12. İçlerini mantar harcı ile doldurarak sıcak servis yapın. Mantar kokoreçi lavaş veya iç pideyle sararak servis edebilir, yanında yoğurt, acı sos veya salata sunabilirsiniz.

    Mantar kokoreçin içine ne konur?

    Mantar kokoreçin içine konan malzemeler: Kültür mantarı; Domates; Kapya biber; Sivri biber; Zeytinyağı; Soğan; Baharatlar: toz biber, pul biber, kimyon, kekik, tuz, karabiber. Ayrıca, tarifte tereyağı da kullanılabilir.

    Hangi mantarları yemek güvenlidir?

    Yemek için güvenli mantarlardan bazıları şunlardır: Kültür mantarı (Agaricus bisporus). İstiridye mantarı (Pleurotus ostreatus). Shiitake mantarı (Lentinula edodes). Porçini mantarı (Boletus edulis). Kuzu göbeği mantarı (Morchella esculenta). Doğada mantar toplarken uzmanlardan yardım almak hayati önem taşır. Zehirli mantarlardan bazıları ise şunlardır: Köygöçüren mantarı (Amanita phalloides). Sinek mantarı (Amanita muscaria). Galerina marginata. Mantarların zehirli olup olmadığını belirleyen kesin bir kriter bulunmadığından, mantarların güvenli olup olmadığını anlamak için bir uzmana danışmak gerekir.