Buradasın
Mantarla kokoreç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarla kokoreç pişirmek için gerekli malzemeler:
- 600 gram kültür mantarı 3;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet soğan 3;
- 1 adet kapya biber 3;
- 2 adet yeşil biber 3;
- 1 adet domates 3;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3;
- 1 adet somun ekmek 3.
Yapılışı:
- Mantarları ayıklayıp küp küp doğrayın 3.
- Soğanı, biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri de küp küp doğrayın 3.
- Tavaya zeytinyağı koyup tavayı iyice kızdırın 3.
- Kızan tavaya soğanları alarak birkaç dakika kavurun 3.
- İçerisine biberleri ekleyip 2-3 dakika da biberlerle kavurmaya devam edin 3.
- Mantarları da tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun 3.
- Sonrasında domatesleri ilave edip baharatları ve tuzu koyun 3.
- Hepsi karışana kadar birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın 3.
- Bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın 3.
- Ekmeği çeyrek veya yarım dilimler halinde kesin 3.
- Dilimleri ortasından bıçakla hafifçe aralayarak kesin, içini çıkarın ve tavadaki mantarların üzerine basın 3.
- İçlerini mantar harcı ile doldurarak sıcak servis yapın 3.
Mantar kokoreçi lavaş veya iç pideyle sararak servis edebilir, yanında yoğurt, acı sos veya salata sunabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: