Buradasın
Mantarın en güzel kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarın en güzel kavurmasını yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 kg kültür mantarı 1
- 2 adet kuru soğan 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- Tuz ve karabiber 1
Yapılışı:
- Mantarları iyice temizleyip yıkayın ve limonlu suda bekletin 1.
- Yüksek ısıda bir tavaya alarak mantarların saldığı suyu çekmesini sağlayın 1.
- Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları mantarlara ekleyin ve biber salçası ile tatlandırın 1.
- Tuz ve karabiber ekleyerek en düşük ısılı ocakta pişirin 1.
- Tencerenin kapağını arada açarak mantarların pişip pişmediğini kontrol edin 1.
- İstenilen yumuşaklık yakalanınca ocağı kapatın ve kavurmayı servise hazır hale getirin 1.
Alternatif olarak, sivri biber, domates ve tereyağı ekleyerek de mantar kavurması yapabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: