Buradasın
Mantarın en güzel kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarın en güzel kavurması için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 500 gram mantar 235;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 orta boy soğan 23;
- 1 adet kırmızı kapya biber 23;
- 2 adet yeşil biber 23;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- Yarım demet maydanoz 2.
Yapılışı:
- Bir tavaya yağ dökülüp, ay şeklinde doğranan soğanlar eklenerek kavrulur 2.
- Jülyen doğranan biberler eklenir 2.
- İnce doğranan mantarlar eklenip pişirmeye devam edilir 2.
- Baharatlar ve tuz eklenir 2.
- Pişmesine yakın küçük doğranan maydanozlar eklenip 1-2 dakika sonra ocak kapatılır 2.
Mantar kavurma, yanında pilav, makarna veya ekmekle servis edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: