Buradasın
Mantarın en güzel hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mantarın en güzel hali, farklı pişirme yöntemleriyle çeşitli şekillerde hazırlanabilir:
- Fırında Kaşarlı Mantar: Mantarlar güveç kaplarına dizilir, tuz ve karabiber eklenir, ardından 200° fırında sularını bırakana kadar pişirilir 2. Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve tereyağı eklenerek kızarana kadar pişirilir 2.
- Sote Mantar: Mantarlar, yanmaz ve yapışmaz tabanlı bir tavada, sürekli karıştırmadan ve ezmeden, orta veya hafif yüksek ateşte sotelenir 3. Soteleme sırasında limon suyu ve yağ eklenir, son aşamada tuz ve karabiber eklenir 3.
- Izgara Mantar: Mantarlar, ızgara yapılarak karamelize tuzlu bir lezzet elde edilebilir 4. Izgara öncesinde mantarların marine edilmesi veya buharda pişirilmesi, lezzeti artırabilir 4.
- Buğulama: Mantarlar, yağ ve arpacık soğanı gibi malzemelerle tavada sotelenir, dış kısımları kahverengileşene kadar pişirilir 5. Ardından buğulama sıvısı eklenerek sıvı yarıya inene kadar pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: