Buradasın
Et ve mantar birlikte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve mantar birlikte şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 400 gram dana kuşbaşı et 2;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 adet soğan 2;
- 2 adet yeşil biber 2;
- 2 adet kırmızı biber 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 su bardağı sıcak su 2;
- 500 gram kültür mantarı 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Tavayı ocağa alarak ısıtın 2.
- Kuşbaşı etleri tavaya alın ve tavanın kapağını kapatarak suyunu salıp çekene kadar önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin 2.
- Etlerin üzerine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edin ve ara ara karıştırarak orta ateşte sebzelerin diriliği gidene kadar kavurun 2.
- Domates salçası, karabiber, pul biber, kimyon ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin 2.
- Sıcak suyu ilave edin ve karıştırın 2.
- Limonlu su içerisinde beklettiğiniz mantarları doğrayın ve tavaya ilave edin 2.
- Tavanın kapağını kapatarak mantarlar yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirin 2.
- Yemek güzelce piştikten sonra tuzu ekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın 2.
Et ve mantar pişirirken, mantarların ve etlerin yıkanmaması, yüksek ateşte pişirilmesi ve tuzun en son eklenmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: