Buradasın
Et ve mantar birlikte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et ve mantar birlikte pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Et Hazırlığı: Kuşbaşı doğranmış eti yıkayın ve üzerini geçecek kadar su koyarak ocakta yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Soğan ve Sarımsak Eklenmesi: Et yumuşayınca incecik doğranmış kuru soğan ve sarımsakları ilave edin, pembeleşene kadar kavurun 12.
- Domates ve Biber Eklenmesi: Kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ve ince doğranmış biberleri ekleyin 1.
- Salça ve Mantar Eklenmesi: Sebzeler yumuşayınca bir yemek kaşığı salça ekleyin ve temizlenmiş yarım ay şeklinde doğranmış mantarları ilave edin 1.
- Pişirme: Mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin, ardından karabiber, tuz ve kekik ekleyerek karıştırın 1.
- Servis: On dakika pişirdikten sonra yemeğin altını kapatın ve sıcak olarak servis edin 1.
Bu tarif, kıyma veya dana eti ile de yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: