Buradasın
Mandalinalı yalancı cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mandalinalı yalancı cheesecake yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı un (250 gram) 1
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao (60 gram) 1
- Yarım paket kabartma tozu 1
- 1 su bardağı toz şeker (150 gram) 1
- 1 adet yumurta 1
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 1
- Bir tutam tuz 1
- 400 gram labne peyniri 2
- 1 paket sıvı krema 2
- 2 adet yumurta 2
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası 2
- 1 su bardağı mandalina suyu 3
- Yarım su bardağı toz şeker 3
- 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası 3
Yapılışı:
- Tabanı hazırlamak için un, kakao, kabartma tozu, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırın 1. Ardından yumurtayı ekleyin ve tereyağını parçalar halinde ilave ederek yoğurmaya devam edin 1. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Cheesecake karışımı için labne peyniri, şeker, vanilya, krema ve ayçiçek yağını bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın 1. Ardından yumurtaları tek tek ilave edip karıştırın 1. En son nişastayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın 1.
- Kalıba aktarmak için hamurdan bir elma büyüklüğünde parça koparın 1. Kalan parçayı merdane yardımıyla açıp yağladığınız kalıba alın ve elinizle kenarlarını düzeltin 1. Cheesecake karışımını üzerine dökün 1.
- Mandalinaları dilimlerine ayırın ve cheesecake karışımının üzerine yerleştirin 1. Ayırdığınız hamuru merdane ile hafif açıp parçalara ayırın ve bu parçaları küçük boşluklar bırakarak cheesecake'nin üzerine yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ve alt üst ayarı açık olarak ve en alt telin üstünde 50 dakika pişirin 1. Piştikten sonra fırın kapağını aralıklı bırakarak soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: