Vanilyalı makaron yapmak için gerekli malzemeler: 3 yumurta; 110 gr badem unu; 200 gr pudra şekeri; 1/3 çay kaşığı vanilya özütü; 1 çubuk vanilya; 50 gr toz şeker. Yapılışı: 1. Yumurtaları 24 saat öncesinde kırıp beyazlarını bir kapta buzdolabına koyun. 2. Vanilya çubuğunu ikiye kesin, içini sıyırın ve ayırın. 3. Badem ununu ve pudra şekerini mutfak robotunda çekin. 4. Cam ya da metal bir kasede yumurta beyazları, toz şeker, vanilya çubuğunun içi ve vanilya özütünü ekleyip köpük olana kadar çırpın, köpük olur olmaz bırakın. 5. Spatula ile kuru malzemeyi köpüğe ekleyip yavaşça ve uzunca karıştırın. 6. Karışımı sıkma poşetine doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yuvarlaklar halinde sıkın. 7. Tepsiyi tezgaha vurarak havanın çıkmasını sağlayın ve 30 dakika oda sıcaklığında beklemeye bırakın. 8. 150 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. 9. Macaronlar iyice soğuduktan sonra iki macaron arasına ganaj olarak tercih edeceğiniz bir pudingi yapıp ekleyin (kakaolu, meyveli). Püf noktaları: Malzeme miktarlarındaki fazla değişimler hamuru ve hamurun pişmesini etkileyecektir, bu yüzden ölçülere dikkat edin. İlk denemenizde tek renk ve tek aroma kullanmakta fayda var. Hamuru karıştırırken ve krema torbasından tepsiye sıkarken hava kabarcıkları oluşuyor, bu yüzden hamurları tepsiye sıktıktan sonra tepsiyi tezgâha birkaç kez vurmak iyi oluyor, kabarcıklar patlıyor.